Туніс – країна яскравих вражень!
Якщо в Єгипті та Туреччині ви вже побували, слід заглянути до Тунісу.
У порівнянні з іншими теплими країнами, Туніс має м’який середземноморський клімат, що дозволяє насолоджуватися пляжним відпочинком з травня до жовтня. Навіть найспекотніші червень і липень переносяться легше, ніж у Єгипті. Середземне море дарує свіжі бризи та неповторне морське повітря.
Готелі Тунісу нітрохи не поступаються комфортом. За типом харчування більшість готелів пропонують All inclusiv.
Основні напрямки: пляжний відпочинок, лікувальний та оздоровчий туризм. Омолодження та морські процедури найбільше приваблюють туристів до Туніської республіки, розташованої в Північній Африці. Родзинка – таласотерапія (лікувальні та тонізуючі процедури, з морськими водоростями, грязями та підігрітою морською водою).
Релігія в Тунісі- іслам, в більшості, жителі мусульмани – суніти, є християни та іудеї. Правила для туристів не такі суворі, як в Еміратах. Але все ж таки фотографувати місцевих жителів, розпивати, особливо в Рамадан, спиртне, оголювати ноги і плечі, як у всіх мусульман, у громадських місцях не прийнято.
Всі пляжі Тунісу муніципальні, але вони прив’язані до готелів, що стоять на березі, які займаються благоустроєм і порядком на їх території.
У туніська кухня також менш гостра та перчена, порівняно з іншими країнами Африки та Азії. Навіть без традиційної для українців свинини тут запропонують численні страви з м’яса. Популярний суп “шорба” з овочами та телятиною, “кине” – шашлик з м’яса або курки, смажений на рожні баран “машви”, ягнятина в горщиках – все незаперечно смачно. У розумному поєднанні з різноманітними спеціями ці страви несуть свій національний колорит.
Особливо тунісці вподобають рибу, адже саме тунцю і зобов’язані назвою країни. Він тут усюди: від салатів до випічки! Млинці з начинкою з тунця або крабів – “брик”, салат з обсмаженого перцю і томатів з тунцем або сардинами – “мешуйа”.
Місцеві туніські солодощі, як пахлава і самса – традиційні для арабського світу. Мигдаль, кунжут, фісташки, апельсинові цукати – обов’язкові інгредієнти у випічці. А вже з фініків тут і лікер “тибарин” та горілку “буху” готують особливим оригінальним способом. Вживання кави – складний ритуал.